Brasiliansk biff- og bønnegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk biff- og bønnegryte

Brasiliansk biff- og bønnegryte

med persilleris og hvitløksstekt grønnkål

Det brasilianske kjøkkenet byr på herlige ingredienser og spennende smakskombinasjoner, og denne oppskriften er intet unntak! Vi lager en fyldig gryte med storfekjøtt og svarte bønner, og serverer den med luftig persilleris, fersk appelsin og hvitløksstekt grønnkål.

Allergener:
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Storfe mørbrad

4 g

Panamat

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

10 g

Kyllingkraft

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

1 stk

Appelsin

1 stk

Rød chili

1 pose

Bladpersille

50 g

Grønnkål

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier773 kcal
Energi (kj)3234 kj
Fett20.1 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater94.1 g
Sukker11.8 g
Protein46.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek grønnkål
2

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønnkål og hvitløk i 2-3 min, eller til kålen mykner. Legg over på en tallerken og hold varmt.

Lag gryte
3

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til myknet. Tilsett svarte bønner (med lake), Panamat, worcestersaus, kyllingkraft, salt og en klype pepper.

Kok opp og la småkoke på middels varme i 2-3 min, til tyknet.

Ta stekepannen av varmen og vend inn smør.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Forbered garnering
5

I mellomtiden, plukk og finhakk persilleblad. Bland med ferdigkokt ris.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm tykke skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett gryte, grønnkål, ris og appelsin i skåler og topp med kjøtt.

Garner med chili.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.