Det brasilianske kjøkkenet byr på herlige ingredienser og spennende smakskombinasjoner, og denne oppskriften er intet unntak! Vi lager en fyldig gryte med storfekjøtt og svarte bønner, og serverer den med luftig persilleris, fersk appelsin og hvitløksstekt grønnkål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Storfe mørbrad
4 g
Panamat
390 g
Svarte bønner
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
10 g
Kyllingkraft
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
1 stk
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Bladpersille
50 g
Grønnkål
150 g
Langkornet hvit ris
¼ ts
Salt til kjøtt
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til saus
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønnkål og hvitløk i 2-3 min, eller til kålen mykner. Legg over på en tallerken og hold varmt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til myknet. Tilsett svarte bønner (med lake), Panamat, worcestersaus, kyllingkraft, salt og en klype pepper.
Kok opp og la småkoke på middels varme i 2-3 min, til tyknet.
Ta stekepannen av varmen og vend inn smør.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
I mellomtiden, plukk og finhakk persilleblad. Bland med ferdigkokt ris.
Skrell appelsin og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm tykke skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett gryte, grønnkål, ris og appelsin i skåler og topp med kjøtt.
Garner med chili.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.