Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Vår variant er både smakfull og spennende, og består av pannestekt kylling glasert i en smør- og BBQ-saus. Potetene deles og kokes, før de blandes med majones og finhakket persille før servering. Frisk opp retten med en sprø kålrabisalat med sitron som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
150 g
Kålblanding
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
500 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sennep)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Bladpersille
1 stk
Mais
½ stk
Kålrabi, hvit
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Krydre kylling med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min per side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min per side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi i 1 cm store biter.
Halver sitron.
Hell væske av mais.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft, sukker og salt i en stor skål.
Vend inn kålblanding, mais og kålrabi i skålen, og sett til side.
Smelt smør i samme stekepanne på middels varme.
Tilsett BBQ-saus og vann. La putre i 2-3 min, til gjennomvarmt.
Tilsett kylling i pannen og vend i BBQ-saus.
Finnhakk persille.
Bland persille og majones med potet rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.
Topp kylling med BBQ-saus.