Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske grønnsakslapper

Asiatiske grønnsakslapper

med langkornet ris og syltet agurk

Disk opp et herlig vegetarmåltid med våre Asiatiske grønnsakslapper! Vi blander en farse av vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus, og serverer lappene med luftig ris og en frisk salat med spisskål, syltet agurk og spinat. Retten toppes med kremet sesammajones og sriracha for et ekstra kick.

Tags:
Melkefri
Sterk
Vegetar
Rask
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

150 g

Langkornet hvit ris

25 g

Panko paneringsmel

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

12.5 ml

Soyasaus

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

2 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

10 g

Sriracha

20 g

Asiatisk dressing

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 stk

Egg til lapper

½ ts

Salt til lapper

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier700 kcal
Energi (kj)2929 kj
Fett27.1 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater95.9 g
Sukker13.3 g
Fiber7.5 g
Protein15.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium256.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skyll spinat.

Del lime i to.

Skrell agurk til lange bånd.

Bland en stor skvett limesaft, sukker og salt i en skål. Vend inn agurk og sett til side.

Bland farse
3

Visp egg i en skål.

Tilsett panko, vårløk, ingefær, halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt og en klype pepper. Bland godt.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form farse til lapper (3 per person) direkte i stekepannen, og trykk flate med en stekespade. Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland salat
5

Tilsett spinat, resterende spisskål, salt og asiatisk dressing i skålen med syltet agurk. Bland godt, og tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener.

Topp med en skvett sriracha og sesammajones.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.