Disk opp et herlig vegetarmåltid med våre Asiatiske grønnsakslapper! Vi blander en farse av vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus, og serverer lappene med luftig ris og en frisk salat med spisskål, syltet agurk og spinat. Retten toppes med kremet sesammajones og sriracha for et ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
150 g
Langkornet hvit ris
25 g
Panko paneringsmel
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
12.5 ml
Soyasaus
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
2 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
10 g
Sriracha
20 g
Asiatisk dressing
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 stk
Egg til lapper
½ ts
Salt til lapper
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Del lime i to.
Skrell agurk til lange bånd.
Bland en stor skvett limesaft, sukker og salt i en skål. Vend inn agurk og sett til side.
Visp egg i en skål.
Tilsett panko, vårløk, ingefær, halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt og en klype pepper. Bland godt.
Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form farse til lapper (3 per person) direkte i stekepannen, og trykk flate med en stekespade. Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Tilsett spinat, resterende spisskål, salt og asiatisk dressing i skålen med syltet agurk. Bland godt, og tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener.
Topp med en skvett sriracha og sesammajones.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.