Burger er alltid en sikker vinner, og selvfølgelig er det gøy å varierer litt, så her byr vi på en lekker oppskrift på burger med biff og masse spennende tilbehør. Vi bygger våre smakfulle burgere med perfekt stekt kjøtt, BBQ-saus, tomatskiver, bacon og løkringer. Vi serverer cowboyburgerne med ovnsbakte poteter og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 g
Panamat
500 g
Poteter
62.5 g
Bacon, skiver
30 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Tomat
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til deig
2 ss
Mel til deig
1 ss
Vann til deig
¼ ts
Salt til deig
1 ss
Olje til løk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Krydre med salt og Panamat.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.
Legg bacon på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 12 min av potetens steketid. Bak i 10-12 min, eller til gyllent og sprøtt.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare.
La kjøttet hvile pakket i folie frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for gjennomstekt.
I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver.
Skjær løk i 1 cm tynne skiver og del dem opp i ringer.
Visp egg, hvetemel, vann og salt i en dyp tallerken.
Vask stekepannen, dekk bunnen med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Bland løkringer inn i eggeblandingen til ringene er dekket.
Stek løkringer i 1-2 min på hver side, eller til gylne. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Pisk godt til blandingen er klumpfri.
Del briochebrød i to.
Plasser brød direkte på en rist i ovnen når det gjenstår 5 min av potetens steketid. Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarmt.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Smør aioli på briochebrød og topp med kjøtt, BBQ-saus, tomatskiver, bacon og noen løkringer.
Server med resterende løkringer, potet toppet med resterende aioli og resterende BBQ-saus.