Skip to main content
Amerikansk "cowboy steak burger" og BBQ-saus
Amerikansk "cowboy steak burger" og BBQ-saus

Amerikansk "cowboy steak burger" og BBQ-saus

med sprø løkringer og ovnsbakt bacon

Burger er alltid en sikker vinner, og selvfølgelig er det gøy å varierer litt, så her byr vi på en lekker oppskrift på burger med biff og masse spennende tilbehør. Vi bygger våre smakfulle burgere med perfekt stekt kjøtt, BBQ-saus, tomatskiver, bacon og løkringer. Vi serverer cowboyburgerne med ovnsbakte poteter og kremet aioli.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 g

Panamat

500 g

Poteter

62.5 g

Bacon, skiver

30 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Tomat

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til poteter

1 stk

Egg til deig

2 ss

Mel til deig

1 ss

Vann til deig

¼ ts

Salt til deig

1 ss

Olje til løk

Næringsinnhold

Kalorier1025 kcal
Energi (kj)4288 kj
Fett42.5 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater104.7 g
Sukker19.3 g
Fiber5.5 g
Protein55.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium0.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet og bacon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Krydre med salt og Panamat.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min.

Legg bacon på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 12 min av potetens steketid. Bak i 10-12 min, eller til gyllent og sprøtt.

Stek kjøtt
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare.

La kjøttet hvile pakket i folie frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for gjennomstekt.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver.

Skjær løk i 1 cm tynne skiver og del dem opp i ringer.

Lag løkringer
4

Visp egg, hvetemel, vann og salt i en dyp tallerken.

Vask stekepannen, dekk bunnen med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Bland løkringer inn i eggeblandingen til ringene er dekket.

Stek løkringer i 1-2 min på hver side, eller til gylne. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Pisk godt til blandingen er klumpfri.

Varm briochebrød
5

Del briochebrød i to.

Plasser brød direkte på en rist i ovnen når det gjenstår 5 min av potetens steketid. Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarmt.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Smør aioli på briochebrød og topp med kjøtt, BBQ-saus, tomatskiver, bacon og noen løkringer.

Server med resterende løkringer, potet toppet med resterende aioli og resterende BBQ-saus.