topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chilistekt kjøttdeig

Søt chilistekt kjøttdeig

med peanøttris og frisk mynte

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 g

Chiliflak

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier710 kcal
Energi (kj)2970 kj
Fett23.5 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater86.4 g
Sukker34.2 g
Protein38.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter (skrell stilken ved behov). Skjær lime i båter. Plukk mynteblader.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett paprika, brokkoli og gulrot og stek i 5-6 min, eller til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere. 

Bland søt chilisaus
4

Bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann* [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat) i en skål. Sett til side.

Stek kjøtt
5

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen underveis. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett grønnsaker og søt chilisaus stek i 1-2 min. Rør inn peanøtter i kjelen med ris med en gaffel. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker. Drypp litt limesaft over. Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat).