Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chilistekt kjøttdeig

Søt chilistekt kjøttdeig

med peanøttris og frisk mynte

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 g

Chiliflak

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier710 kcal
Energi (kj)2970 kj
Fett23.5 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater86.4 g
Sukker34.2 g
Protein38.1 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter (skrell stilken ved behov). Skjær lime i båter. Plukk mynteblader.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett paprika, brokkoli og gulrot og stek i 5-6 min, eller til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere. 

Bland søt chilisaus
4

Bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann* [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat) i en skål. Sett til side.

Stek kjøtt
5

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen underveis. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett grønnsaker og søt chilisaus stek i 1-2 min. Rør inn peanøtter i kjelen med ris med en gaffel. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker. Drypp litt limesaft over. Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat).

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image