HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Quinoabowl
topBanner
Japansk quinoabowl

Japansk quinoabowl

med stekt sjampinjong og søt mangosalsa

Tags:Vegetar
Allergener:glutenSoyaSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Trefarget quinoa

½ stk

Mango

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Chili

200 g

Sjampinjong

½ stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Lime

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholdergluten, Soya, Sesam, Egg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier762 kcal
Energi (kj)3186 kj
Fett31.95 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater93.87 g
Sukker27.2 g
Protein20.22 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* [5 dl | 10 dl] i en stor kjele. Tilsett quinoa under omrøring og la koke opp. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i størrelse. Ta kjelen av varmen, sil quinoa i en sil under kaldt vann* og hell tilbake i kjelen. Sett til side med lokk. 


2

Skrell og del mango  [1/2 stk, 2P] i to på langs på valgfri side av ‘steinen’, og skjær deretter i 1 cm terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. Bland mango, vårløk (spar litt til pynt), en stor skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Krydre med salt* og pepper* og sett til side. TIPS: Tilsett mer chili i salsaen hvis du liker sterk mat. 


3

Skjær sopp i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet) og ingefær [½ stk, 2P].


4

Varm opp en stor tørr stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Sett til side i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 2-3 min, eller inntil gylne. Tilsett soyasaus [½ ss | 1 ss] og stek i ytterligere 1 min. 


5

Bland rødkål og en klype salt* i en mellomstor bolle. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Masser med hendene. Tilsett gulrot, limeskall, ingefær og soyasaus [1/2 ss | 1 ss]. Rør inn ferdig quinoa. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper*. Bland sesammajones og en skvett vann* i en liten skål. 


6

Anrett quinoa i dype tallerkener. Topp med sopp og mangosalsa, og drypp over med sesammajones. Pynt med ristede sesamfrø og resterende vårløk. Serveres med resterende limebåter ved siden av.