Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Trefarget quinoa
½ stk
Mango
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
200 g
Sjampinjong
½ stk
Ingefær
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Lime
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
10 g
Sesamfrø
5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp lettsaltet vann* [5 dl | 10 dl] i en stor kjele. Tilsett quinoa under omrøring og la koke opp. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i størrelse. Ta kjelen av varmen, sil quinoa i en sil under kaldt vann* og hell tilbake i kjelen. Sett til side med lokk.
Skrell og del mango [1/2 stk, 2P] i to på langs på valgfri side av ‘steinen’, og skjær deretter i 1 cm terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. Bland mango, vårløk (spar litt til pynt), en stor skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Krydre med salt* og pepper* og sett til side. TIPS: Tilsett mer chili i salsaen hvis du liker sterk mat.
Skjær sopp i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet) og ingefær [½ stk, 2P].
Varm opp en stor tørr stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Sett til side i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 2-3 min, eller inntil gylne. Tilsett soyasaus [½ ss | 1 ss] og stek i ytterligere 1 min.
Bland rødkål og en klype salt* i en mellomstor bolle. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Masser med hendene. Tilsett gulrot, limeskall, ingefær og soyasaus [1/2 ss | 1 ss]. Rør inn ferdig quinoa. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper*. Bland sesammajones og en skvett vann* i en liten skål.
Anrett quinoa i dype tallerkener. Topp med sopp og mangosalsa, og drypp over med sesammajones. Pynt med ristede sesamfrø og resterende vårløk. Serveres med resterende limebåter ved siden av.