Fysen på asiatiske smaker? Prøv vår asiatiske BBQ-bowl! Sprøpanerte østershatter toppes med koreansk BBQ-saus og serveres på en seng med luftig hvitløksris. En syrlig maisslaw med ponzudressing er prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
100 g
Østershatter
4 g
Ay Cajun-ba
50 g
Panko paneringsmel
75 g
Koreansk BBQ-saus
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Mais
10 g
Sesamfrø
15 ml
Ponzudressing
Vegansk asiatisk majones
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til slaw
¼ ts
Salt til slaw
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, riv sopp i 3 cm store biter.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.
Vend sopp først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Paner sopp i omganger så de dekkes helt. Press forsiktig fast pankoblandingen på soppen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.
Hell væske av mais.
Bland kål, agurk, mais, sesamfrø, ponzudressing, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett hvitløksris, sopp og maisslaw i skåler.
Topp sopp med koreansk BBQ-saus og server med en klatt asiatisk majones.