Skip to main content
Asiatisk BBQ-bowl med ris og sprø sopp
Asiatisk BBQ-bowl med ris og sprø sopp

Asiatisk BBQ-bowl med ris og sprø sopp

med hvitløksris, maisslaw og ponzudressing

Fysen på asiatiske smaker? Prøv vår asiatiske BBQ-bowl! Sprøpanerte østershatter toppes med koreansk BBQ-saus og serveres på en seng med luftig hvitløksris. En syrlig maisslaw med ponzudressing er prikken over i-en.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

100 g

Østershatter

4 g

Ay Cajun-ba

50 g

Panko paneringsmel

75 g

Koreansk BBQ-saus

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Mais

10 g

Sesamfrø

15 ml

Ponzudressing

Vegansk asiatisk majones

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til slaw

¼ ts

Salt til slaw

Næringsinnhold

Kalorier935 kcal
Energi (kj)3911 kj
Fett43.4 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater114.7 g
Sukker14.5 g
Fiber7.8 g
Protein23.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Paner sopp
2

I mellomtiden, riv sopp i 3 cm store biter.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.

Vend sopp først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Paner sopp i omganger så de dekkes helt. Press forsiktig fast pankoblandingen på soppen.

Stek sopp
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.

Hell væske av mais.

Bland salat
5

Bland kål, agurk, mais, sesamfrø, ponzudressing, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett hvitløksris, sopp og maisslaw i skåler.

Topp sopp med koreansk BBQ-saus og server med en klatt asiatisk majones.