Gjør middagsopplevelsen til en skikkelig fiesta med vår vegetariske burritobowl! Vi starter med ris og texmex-krydret vegetardeig, og deretter kan alle bygge sin egen bowl med masse deilige tilbehør – som hjemmelagde tortillachips, friske grønnsaker, urter og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 stk
Lime
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Avokado
4 g
Røkt paprikapulver
5 g
Tex-Mex
1 stk
Koriander
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til tortilla
¼ ts
Salt til tortillachips
¼ ts
Salt til vegetarprotein
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.
Bland tortillabrød med olivenolje, røkt paprikapulver og salt i en stor skål.
Fordel tortillabrød i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø. La avkjøles.
TIPS: Hold et øye med dem, så de ikke blir brent.
Grovhakk tomat.
Finhakk rødløk.
Finhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig med Tex-Mex, Ay Cajun-ba og salt i 4-5 min, eller til lett brunet.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med vegetardeig.
Anrett avokado, tomat, løk, tortillachips, koriander, limebåter og rømme i separate skåler.
Topp ris og vegetardeig med valgfritt tilbehør.