Meksikansk burritobowl med vegetarprotein
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk burritobowl med vegetarprotein

Meksikansk burritobowl med vegetarprotein

med hjemmelagde tortillachips og avokado

Gjør middagsopplevelsen til en skikkelig fiesta med vår vegetariske burritobowl! Vi starter med ris og texmex-krydret vegetardeig, og deretter kan alle bygge sin egen bowl med masse deilige tilbehør – som hjemmelagde tortillachips, friske grønnsaker, urter og rømme.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 stk

Lime

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Avokado

4 g

Røkt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

1 stk

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til tortilla

¼ ts

Salt til tortillachips

¼ ts

Salt til vegetarprotein

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier895 kcal
Energi (kj)3743 kj
Fett32.5 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater113.2 g
Sukker9.4 g
Protein30.9 g
Natrium1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak tortillachips
2

I mellomtiden, skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Bland tortillabrød med olivenolje, røkt paprikapulver og salt i en stor skål.

Fordel tortillabrød i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø. La avkjøles.

TIPS: Hold et øye med dem, så de ikke blir brent.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk tomat.

Finhakk rødløk.

Finhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Forbered avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt og pepper.

Stek vegetardeig
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig med Tex-Mex, Ay Cajun-ba og salt i 4-5 min, eller til lett brunet.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med vegetardeig.

Anrett avokado, tomat, løk, tortillachips, koriander, limebåter og rømme i separate skåler.

Topp ris og vegetardeig med valgfritt tilbehør.