Gjør fiskemiddagen til ukens høydepunkt med denne oppskriften! Vi serverer perfekt stekt laks toppet med ponzudressing på en seng av aromatisk ingefærris. Som tilbehør steker vi pak choi, gulrot og hvitløk. Server med ferske agurkskiver og kremet sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
15 ml
Ponzudressing
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til grønnsaker
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Legg agurkskiver i en skål med en klype salt og sukker og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gjennomstekt. Legg over på en tallerken, og dekk til med folie for å holde på varmen.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek pak choi, gulrot og hvitløk i 3-4 min, til møre. Tilsett salt og en klype pepper.
Press væske ut av agurkskivene med hendene rett før servering.
Anrett ingefærris i dype tallerkener.
Topp med pak choi, gulrot, agurk og laks.
Hell ponzudressing over laksen.
Server svart sesammajones på siden.