Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

med blomkålmos og sprø grønnkål

Kjørvel er en mildt bitter, aromatisk urt som enkelt kan heve de fleste retter et par hakk. I denne retten ovnsbaker vi torsk, og øser over med en fyldig kjørvelsaus. Fisken serveres på en kremete mos laget av potet og blomkål, og toppes med gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Egg
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

50 g

Grønnkål

½ pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

1 ts

Salt (steg 1)

2 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier565 kcal
Energi (kj)2365 kj
Fett19.9 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater54.9 g
Sukker8.4 g
Protein37.6 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag blomkålmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Kok potet, blomkål og halvparten av hvitløk i 11-13 min, til det enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet. Tilsett finrevet ost, melk [3 ss | 6 ss], salt [1 ts | 2 ts] og pepper. Mos til mykt, og sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremete mos.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press resterende hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Fjern stilk fra kjørvel.

Fjern stilk fra grønnkål og grovhakk.

Bland kjørvelsmør
3

Spar litt kokevann [1 ss | 2 ss] fra grønnsakene.

Bland kokevann, kyllingbuljong, sitronsaft [2 ss | 4 ss], smør [2 ss | 4 ss] og halvparten av kjørvel i en liten skål. Rør til smøret smelter.

Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.

Bak torsk
4

Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bak grønnsaker
5

Fordel grønnkål og gresskarkjerner [1/2 pakke, 2P] på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.

Press over en skvett sitronsaft når kålen er ferdigstekt, og bland sammen.

Server
6

Anrett blomkålmos på tallerkener.

Topp med sprø grønnkål, gresskarfrø og torsk.

Øs over kjørvelsaus.