topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med bakte rotfrukter, grønnkål og sitronmajones

Allergener:
Fisk
•Egg
•Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

1 pakke

Gresskarkjerner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Sitron

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3325 kj
Fett47.37 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater57.4 g
Sukker20.5 g
Protein34.85 g
Natrium0 mg

Redskaper

•Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell poteter, rødbeter, gulrot og pastinakk, og skjær i 2 cm store terninger.

Bak rotfrukter
2

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Bak i 20-25 min, eller til gyldne.

Bak fisk
3

Legg laksen på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt* og pepper*. Pensle med en skvett olivenolje*. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Tilsett grønnkål
4

Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett over grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet og rør godt.

Bland sitronmajones
5

Skjær sitron i båter. Bland majones, aioli og en skvett sitronskall i en skål og krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Fordel ovnsbakte rotfrukter på tallerkener, toppet med laks. Server sitronmajones på siden.