Skip to main content
Middelhavsinspirert grønnsakspasta
Middelhavsinspirert grønnsakspasta

Middelhavsinspirert grønnsakspasta

med kremet ricottasaus og finhakket gressløk

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Den herlige sausen inneholder smakfulle grønnsaker som squash, sjampinjong, tomat og hvitløk. Sausen blandes med pastaen - så blir det mindre oppvask! Vi topper med italiensk hardost, gressløk og solsikkefrø for å gi retten det lille ekstra.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

200 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 pose

Gressløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

50 g

Ricotta

(Inneholder: Melk)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Egg, Sennep)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3250 kj
Fett38.6 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker8.9 g
Fiber6.3 g
Protein27.4 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann. 

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter.

Skjær sjampinjong i tynne skiver.

Grovhakk tomat. Finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek sjampinjong i 2-3 min.

Senk til middels høy varme og tilsett squash og en klype salt og pepper. Stek i 4-5 min under omrøring. Overfør til en skål.

Kok pasta
3

Kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”.

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], og hell av vannet.

La pastaen hvile i kjelen. Drypp eventuelt over en skvett olivenolje. Legg lokk på kjelen for å holde varmen.

Lag saus
4

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepannen på middels høy varme.

Tilsett tomat, hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek i 2-4 min under omrøring.

Senk til lav varme og rør inn halvparten av gressløken, grønnsaksbuljong, ricotta, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], en skvett pastavann, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Tilsett pasta
5

Tilsett squash, sopp og pasta til stekepannen og rør godt. Rør inn smør [1 ss | 2 ss], til smeltet.

TIPS: Hvis sausen er litt tykk, kan du bruke en ekstra skvett pastavann for en mer kremet saus.

Server
6

Anrett pasta med grønnsaker i dype tallerkener.

Strø over italiensk hardost og resterende gressløk.

Topp med solsikkefrø.