topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk vegetardeigpasta

Meksikansk vegetardeigpasta

med frisk gulrotsalat og jalapeno

Elsker dere lasagne i familien? Da er det kanskje på tide å prøve en ny variant. Denne oppskriften inneholder vegetardeig, mornaysaus og masse spennende krydder. Som tilbehør serverer vi en frisk salat med gulrot og koriander, og topper med lime og sterk jalapeno.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

1 stk

Løk

1 stk

Jalapeno

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier809 kcal
Energi (kj)3387 kj
Fett30 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater90.2 g
Sukker20.3 g
Protein37.6 g
Natrium390 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok rigatoni i 7-8 min. Spar pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell ut resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig for å unngå at pastaen klistrer seg sammen. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Pastaen skal tilberedes videre i ovnen. 

Stek løk
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek løk i 3-4 min, eller til blank.

Stek vegetardeig
3

Tilsett vegetardeig, hvitløk, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.

Ovnsbak pasta
4

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavann. Bland godt. La putre i 2-3 min. 

Bland inn rigatoni. 

Overfør til en ildfast form, og fordel jevnt utover. 

Bland mornaysaus og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Hell blandingen over pastaen og topp med finrevet ost. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til osten har smeltet og sausen bobler.

Forbered råvarer
5

I mellomtiden, skjær jalapeno i tynne skiver. 

Grovhakk koriander. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Skjær innerste del i 1 cm biter. 

Bland gulrot, koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér menden eller dropp jalapeno.

Server
6

Anrett ovnsbakt pasta i dype tallerkener, og legg gulrotsalat på siden. 

Strø jalapeno over pastaen og legg resterende limebåter på siden. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér mengden eller dropp jalapeno.