Elsker dere lasagne i familien? Da er det kanskje på tide å prøve en ny variant. Denne oppskriften inneholder vegetardeig, mornaysaus og masse spennende krydder. Som tilbehør serverer vi en frisk salat med gulrot og koriander, og topper med lime og sterk jalapeno.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 stk
Løk
1 stk
Jalapeno
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 7-8 min. Spar pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell ut resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig for å unngå at pastaen klistrer seg sammen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: Pastaen skal tilberedes videre i ovnen.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til blank.
Tilsett vegetardeig, hvitløk, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavann. Bland godt. La putre i 2-3 min.
Bland inn rigatoni.
Overfør til en ildfast form, og fordel jevnt utover.
Bland mornaysaus og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Hell blandingen over pastaen og topp med finrevet ost.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til osten har smeltet og sausen bobler.
I mellomtiden, skjær jalapeno i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Skjær innerste del i 1 cm biter.
Bland gulrot, koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér menden eller dropp jalapeno.
Anrett ovnsbakt pasta i dype tallerkener, og legg gulrotsalat på siden.
Strø jalapeno over pastaen og legg resterende limebåter på siden.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér mengden eller dropp jalapeno.