Oppdag en ny hverdagsfavoritt med våre Glaserte veganske nuggets og hvitløksmos. Sprø, ovnsbakte veganske nuggets vendes serveres med fargerike, smørdampede grønnsaker på en seng av hvitløkskokt basmatiris. Retten toppes med kremet aioli og BBQ-saus. Raskt og enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
500 g
Bakepotet
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
1 boks
Mais
200 g
Veganske Nuggets
(Inneholder: Havre, Hvete, Bygg, Gluten)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Sitron
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til poteter
2 ss
Smør til grønnsaker
½ dl
Vann til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, fordel veganske nuggets på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 12 min, eller til gylne og sprø.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Hell væske av mais.
Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli, gulrot og mais i 2-3 min, eller til noe myknet.
Tilsett smør, vann, salt og en klype pepper. Dekk til med lokk og la dampe i 2-3 min, eller til brokkoli mykner.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Bland majones, aioli og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett hvitløksmos, smørstekte grønnsaker og veganske nuggets i skåler.
Topp nuggets med BBQ-saus og grønnsaker med solsikkefrø.
Server med en klatt dressing og sitronbåter.