Veganske nuggets og hvitløksmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veganske nuggets og hvitløksmos

med BBQ-saus, smørstekte grønnsaker og aioli

Oppdag en ny hverdagsfavoritt med våre Glaserte veganske nuggets og hvitløksmos. Sprø, ovnsbakte veganske nuggets vendes serveres med fargerike, smørdampede grønnsaker på en seng av hvitløkskokt basmatiris. Retten toppes med kremet aioli og BBQ-saus. Raskt og enkelt, men så godt!

Allergener:
Havre
Hvete
Bygg
Gluten
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

500 g

Bakepotet

250 g

Brokkoli

1 stk

Gulrot

1 boks

Mais

200 g

Veganske Nuggets

(Inneholder: Havre, Hvete, Bygg, Gluten)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Sitron

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Smør til grønnsaker

½ dl

Vann til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier939 kcal
Energi (kj)3928 kj
Fett46.1 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater99.4 g
Sukker25.1 g
Protein27.6 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

I mellomtiden, fordel veganske nuggets på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 12 min, eller til gylne og sprø.

3

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Hell væske av mais.

Skjær sitron i båter.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli, gulrot og mais i 2-3 min, eller til noe myknet.

Tilsett smør, vann, salt og en klype pepper. Dekk til med lokk og la dampe i 2-3 min, eller til brokkoli mykner.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

5

Bland majones, aioli og en klype salt og pepper i en liten skål.

6

Anrett hvitløksmos, smørstekte grønnsaker og veganske nuggets i skåler.

Topp nuggets med BBQ-saus og grønnsaker med solsikkefrø.

Server med en klatt dressing og sitronbåter.