Skip to main content
Sopp- og grønnsaksfylt butterdeigpai

Sopp- og grønnsaksfylt butterdeigpai

med purreløk, revet ost og ruccolasalat

En enkel butterdeigpai med en frisk salat blir både en lettlaget og velsmakende middag. Vi fyller paien med potet, purreløk, gulrot og sjampinjong i en timiankrydret, kremet fløtesaus og steker paien til butterdeigen er sprø og gyllen. Fersk ruccola med gresskarkjerner gir en frisk kontrast til den mettende paien.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

112.5 g

Butterdeig

1 stk

Purre

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

1 stk

Timian

40 g

Ruccola

4 g

Grønnsaksbuljong

12 ml

Hvitvinseddik

250 g

Bakepotet

40 g

Finrevet ost

10 g

Gresskarkjerner

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Mel til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier850 kcal
Energi (kj)3558 kj
Fett59 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater58.4 g
Sukker14.4 g
Fiber10 g
Protein21.9 g
Natrium408 mg
Potassium318 mg
Calcium3.5 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Skjær sopp i tynne skiver.

Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.

Finhakk gulrot (uskrelt) og finhakk eller press hvitløk.

Plukk timianblader.

TIPS: Pass på å skylle purreløken godt. 

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

2

Varm opp smør og olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot, purre og potet med salt i 4-5 min.

Tilsett timian, hvetemel og hvitløk, og stek i 1 min.

3

Tilsett matfløte, vann, hvitvinseddik og grønnsaksbuljong i stekepannen.

Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner.

4

Overfør grønnsaker til en ildfast form og topp med finrevet ost.

Dekk fyllet med butterdeig og riss et kryssmønster på deigen.

Gratiner i ovnen i 10-15 min, eller til deigen er gyllen.

5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Bland ruccola, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

6

La paien avkjøles i 5 min før servering.

Anrett pai og salat på tallerkener.

Topp salat med gresskarkjerner.