En enkel butterdeigpai med en frisk salat blir både en lettlaget og velsmakende middag. Vi fyller paien med potet, purreløk, gulrot og sjampinjong i en timiankrydret, kremet fløtesaus og steker paien til butterdeigen er sprø og gyllen. Fersk ruccola med gresskarkjerner gir en frisk kontrast til den mettende paien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
112.5 g
Butterdeig
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 stk
Timian
40 g
Ruccola
4 g
Grønnsaksbuljong
12 ml
Hvitvinseddik
250 g
Bakepotet
40 g
Finrevet ost
10 g
Gresskarkjerner
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Mel til saus
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver og skjær purre i tynne skiver.
Skjær sopp i tynne skiver.
Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.
Finhakk gulrot (uskrelt) og finhakk eller press hvitløk.
Plukk timianblader.
TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.
Varm opp smør og olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot, purre og potet med salt i 4-5 min.
Tilsett timian, hvetemel og hvitløk, og stek i 1 min.
Tilsett matfløte, vann, hvitvinseddik og grønnsaksbuljong i stekepannen.
Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner.
Overfør grønnsaker til en ildfast form og topp med finrevet ost.
Dekk fyllet med butterdeig og riss et kryssmønster på deigen.
Gratiner i ovnen i 10-15 min, eller til deigen er gyllen.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Bland ruccola, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
La paien avkjøles i 5 min før servering.
Anrett pai og salat på tallerkener.
Topp salat med gresskarkjerner.