topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglasert kjøttdeig

Chutneyglasert kjøttdeig

med mandelbulgur og hvitløksyoghurt

I dag skal vi lage en smakfull bowl, når vi steker kjøttdeig med krydder og aprikoschutney. Samtidig blander vi en kremet hvitløksyoghurt, og koker mandelbulgur. Vi serverer herlighetene med en frisk salat med agurk, tomat og persille.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Kalorilett
Allergener:
Sennep
Melk
Nøtter
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Mild Mahal

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Goan xacuti

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2636 kj
Fett30 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater47.8 g
Sukker17 g
Protein34.9 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre i 9-10 min, eller til mør. 

Sett på lokk og sett til side.  

Lag agurksalat
2

I mellomtiden, grovhakk agurk og tomat. 

Finhakk persille og løk. 

Bland agurk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og persille i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøttdeig og løk i 4-5 min, eller til brunet. 

Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], vann [1/2 dl | 1 dl], Goan Xacuti, Mild Mahal og aprikoschutney. Stek videre i 1-2 min, eller til tyknet og klissete. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag hvitløksyoghurt
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Bland yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvitløk i en liten skål. Sett til side.

Bland sammen
5

Grovhakk mandler. 

Bland mandler med bulgur rett før servering.

Server
6

Anrett kjøttdeig, bulgur og agurksalat i dype tallerkener. 

Legg en klatt hvitløksyoghurt over kjøttdeigen.