Skip to main content
Asiatisk laksegryte

Asiatisk laksegryte

med stekte grønnsaker og fersk koriander

Man skal helst spise fisk en gang i uken, og med denne smakfulle fiskegryten får du oppfylt det kravet. Vend laksebiter og stekte grønnsaker i en fyldig kokossaus smaksatt av karripasta, ingefær, chili og hvitløk. Server over nudler, og topp herligheten med et dryss koriander og en skvett limesaft.

Tags:
Melkefri
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Fisk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Koriander

1 stk

Lime

½ stk

Squash

150 g

Mie-nudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Rød chili

2 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

180 ml

Kokosmelk

200 g

Wokblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier834 kcal
Energi (kj)3488 kj
Fett44.1 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater67.4 g
Sukker8.8 g
Fiber5.3 g
Protein38.2 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium9.4 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær squash i 1 cm store biter.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og wokblanding i 5-6 min, til myknet. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Stek ingefær og hvitløk
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Skjær lime i båter.

Grovhakk koriander.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek ingefær, hvitløk, chili og karripasta i 1-2 min, eller til velduftende.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Lag kokossaus
3

Senk til middels varme. Tilsett kokosmelk, en skvett limesaft og salt, og la putre i 2-3 min, til sausen tykner.

Tilsett laks
4

I mellomtiden, fjern skinn fra laks og skjær i 3 cm store biter på et eget skjærebrett.

Tilsett laksebiter i saus. La putre i 5 min, til gjennomstekt.

Tilsett squash og wokblanding  kjelen rett før servering.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok nudler
5

I mellomtiden, tilsett nudler i kjelen med kokende vann. Kok i 4 min, til myke.

Hell av kokevannet og skyll under kaldt vann.

Server
6

Anrett nudler i dype tallerkener. Topp med laksegryte og koriander.

Server limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image