Skip to main content
American-style bakt potet

American-style bakt potet

med stekt bacon og sprø tranebærsalat

I dag skal vi lage american-style bakepotet med hvitløk! Vi topper poteten med stekt bacon, vårløk og rømme, og serverer dem med en frisk tranebærsalat med kål, agurk, eple og solsikkefrø.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

2 g

Hvitløksflørt

1 stk

Agurk

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

140 g

Bacon, terninger

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

½ pakke

Rømme

(Inneholder: Melk)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde spor av: Selleri)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2595 kj
Fett25.3 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker30 g
Fiber8.1 g
Protein21.1 g
Natrium0.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær bakepotet (uskrellet) i fire og prikk noen hull med en gaffel.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper.

Drypp over en skvett olivenolje.
Stek i 30-35 min, til mør og lett brunet.

Forbered råvarer
2

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek bacon
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min.

Tilsett BBQ-saus
4

Ta stekepannen av varmen og la den avkjøle seg litt. Bland BBQ-saus med bacon. Sett til side i en skål.

Bland salat
5

Bland kålblanding, agurk, eple og tranebær i en skål. Rør inn rømme [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett bakt potet og tranebærsalat på tallerkener.

Drypp en stor klatt rømme over potet, og topp med bacon og litt vårløk.

Pynt salaten med noen klatter rømme, vårløk og solsikkefrø [½ pakke, 2P].

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image