Za'atar-krydret ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-krydret ørret

Za'atar-krydret ørret

med spinatris og ovnsbakte grønnsaker

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Ørret, herlige grønnsaker og dampet ris – kan det bli bedre? I dag lager vi en spennende fiskerett bestående av pannestekt ørret krydret med vårt helt spesielle za’atar-krydder. Vi serverer også ovnsbakt gulrot, rødbete, løk og squash, ris og en frisk hjemmelaget sitronyoghurt med ovnsbakt hvitløk.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sesam
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder: Fisk)

4 g

Za'atar

(Inneholder: Sesam)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Rødbete

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

150 g

Basmatiris

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2588 kj
Fett18.4 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater73.9 g
Sukker14.4 g
Protein34.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 
 
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm biter.
 
Skjær rødbete (uskrelt) i 1 cm biter.
 
Skjær løk i 2 cm båter.
 
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke halvmåner.

Ovnsbak grønnsaker
2

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
 
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Kok ris
3

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
 
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, legg hvitløk (uskrelt) på brettet.
 
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
 
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre
med Za'atar [2 ts | 4 ts] og en klype salt (ikke
på skinnsiden).
 
Stek fisk med skinnsiden ned i 4-5 min. Snu og stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
 
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.

Lag sitronyoghurt
5

I mellomtiden, skyll spinat.
 
Når risen er ferdig, rør inn spinat.
 
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 
 
Forsiktig skrell og mos hvitløk med en gaffel.
 
Bland hvitløk, yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, fisk og grønnsaker på tallerkener.
 
Legg ved en klatt sitronyoghurt.