Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Salatblanding
20 g
Peanøtter
2 stk
Tomat
10 g
Sesamfrø
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Lime
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over halvdelen av sesamfrø. Krydre med salt* og pepper* og drypp over med en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 per person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en smule olivenolje* i en bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.
Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Tilsett tomat, peanøtter og salatmix i en bolle. Drypp over med en skvett olivenolje* og limesaft. Bland sammen og smak til med salt* og pepper*.
Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme når pommes frites har 10 min igjen av steketiden. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la overflødig marinade dryppe av i bollen. Tilsett koteletter i stekepannen og stek i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Når det er 3-4 min igjen av steketiden, tilsett marinade i stekepannen og la simre. TIPS: Marinaden vil bli mørk og karamellisert – dette forsterker smaken!
Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.