topBanner
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med peanøttsalat, pommes frites og aioli

Skjem bort smaksløkene med honning- og soyamarinert kylling og sprø peanøttsalat. Dypp sprø pommes frites i en kremet aioli, og opplev balansen mellom smaker og aromaer, når de møter sprø sjalottløk og koriander.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaSesamPeanøtterEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutes
35 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

300 g

Strimlet kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

2 stk

Tomat

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

60 g

Salatblanding

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2945 kj
Kalorier704 kcal
Fett30.15 g
Mettet fett3.74 g
Karbohydrater61.23 g
Sukker16.33 g
Protein47.65 g
Natrium2.47 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store pommes frites. Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gyldne.

2

Press eller finhakk hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kylling i marinaden.

3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk peanøtter.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme når pommes frittes har 5 min igjen. Stek kylling og marinade under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland tomat, peanøtter og salatblanding i en skål. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*.

6

Anrett kylling, pommes frites og salat på tallerkener. Hell resterende marinade over kyllingen. Server aioli på siden.