Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sitronbakte poteter og ruccoladressing

Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt laks, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Fisk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

½ stk

Sitron

½ stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2584 kj
Fett27.7 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater50.1 g
Sukker7.8 g
Protein40.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær poteter i 2 cm tynne båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

Forbered råvarer
2

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter (skrell stilken om nødvendig). Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Finhakk halvparten av ruccolaen. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland dressing
3

Legg brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje*, og stek resten av tiden. Bland hakketruccola, hvitløk, yoghurt, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Senk til middels varme, snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland inn ruccola
5

Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola, finrevet ost og sitronskall.

Server
6

Anrett sitronbakte poteter, laks og ruccoladressing på tallerkener. Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.