Våre matkasserHjelpGavekort
Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sitronbakte poteter og ruccoladressing

Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt laks, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Fisk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

½ stk

Sitron

½ stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2584 kj
Fett27.7 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater50.1 g
Sukker7.8 g
Protein40.1 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær poteter i 2 cm tynne båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

Forbered råvarer
2

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter (skrell stilken om nødvendig). Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Finhakk halvparten av ruccolaen. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland dressing
3

Legg brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje*, og stek resten av tiden. Bland hakketruccola, hvitløk, yoghurt, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Senk til middels varme, snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland inn ruccola
5

Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola, finrevet ost og sitronskall.

Server
6

Anrett sitronbakte poteter, laks og ruccoladressing på tallerkener. Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.