HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Bowl
topBanner
Japansk bowl

Japansk bowl

med kjøttdeig, jasminris og syltet rødløk

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggSennepSulfitterSesamglutenSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

150 g

Jasminris

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSulfitter, Sesam, gluten, Soya)

1 stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig

1 stk

Gulrot

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderSesam, gluten, Soya)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

etter behov

Sukker* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier822.98 kcal
Energi (kj)3443.3481 kj
Fett40.601 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater82.1526 g
Sukker28.4 g
Protein35.0465 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell og riv ingefær fint. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Sett lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik og en klype sukker* og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.

3

Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål, og sett til side.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.

5

Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* til middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk dressing og en skvett vann*. Rør og stek i 30 sek til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Hell væsken av syltet løk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet løk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.