HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTorsk I Kremet Fløtesaus
topBanner
Torsk i kremet fløtesaus

Torsk i kremet fløtesaus

med potetmos og stekte grønnsaker

Tags:Under 650 kcal
Allergener:melkFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

½ stk

Purre

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

500 g

Poteter

1 g

Tørket timian

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Melk (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier616 kcal
Energi (kj)2577 kj
Fett24.6 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater63.9 g
Sukker14 g
Protein34.64 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp lettsaltet* vann* i en mellomstor kjele. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel pastinakk utover et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med timian, en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 20 min, eller inntil møre. 


2

Tilsett poteter i kjelen med kokende vann og kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på. Tilsett eventuelt en klatt smør* for ekstra kremet mos. Press eller finhakk hvitløk. Del purre på langst og skjær deretter i 1 cm skiver i bredden. Skjær tomat i 1 cm terninger. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek purre i 4 min, inntil myknet. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. 


4

Tilsett matfløte, kyllingbuljong og vann* [1/2 dl| 1 dl] i stekepannen. 


5

Krydre fisken med salt* [¼ ts | ½ ts] og pepper*. Tilsett fisk og tomat i stekepannen og la simre på middels lav varme i 4-6 min. Snu fisken og la simre i ytterligere 4-6 min, og legg deretter fisken forsiktig på en tallerken. Varm opp sausen til den tykner, tilsett spinat og rør forsiktig sammen så spinaten beholder litt tekstur. TIPS: Fisken kan smuldre litt i pannen, det er helt ok. 


6

Anrett potetmos, bakt pastinakk og saus på tallerkener. Topp med fisk.