HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Biff Og Kremet Spinatsaus
topBanner
Pannestekt biff og kremet spinatsaus

Pannestekt biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert rødløk

Premium

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!

Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

300 g

Ytrefilet av storfe

100 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier847 kcal
Energi (kj)3544 kj
Fett52.47 g
Mettet fett20.2 g
Karbohydrater54.15 g
Sukker11.2 g
Protein42.97 g
Natrium370 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og fordel jevnt ut over brettet. Stek i 20-25 min.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 2-3 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

3

Skjær sjalottløk i tynne skiver. Grovhakk persille. Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Dekk kjøttet i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

5

Varm opp stekepannen til middels varme. Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet. Kok i 1-2 min på høy varme. Smak til med en klype salt og pepper. Bland poteter og karamellisert rødløk. Skjær kjøtt i skiver.

6

Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener. Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.