HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Epleburger
topBanner
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med sprø pommes frites og myke løk

Populær

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenMelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Eple

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

2 stk

Briochebrød

(InneholderGluten, Melk, EggKan inneholdeSesam, Soya)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

40 g

Ruccola

250 g

Kjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1022 kcal
Energi (kj)4276 kj
Fett49.51 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater102.87 g
Sukker29.4 g
Protein45.99 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

2

Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke. Tilsett en klatt smør* når det er 5 min igjen.

3

Skrell eple og riv grovt. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

5

Skyll ruccola under kaldt vann*. Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål.

6

Smør burgerbrødene med majones. Fyll med kjøtt, ruccola og løk. Server pommes frites og resterende ruccola på siden.