Her frister vi med en populær meksikansk rett! Vi bygger tacos med myke tortillabrød, stekt svinekjøtt i en nydelig marinade av lime, tomat og Panamat, strimlet spisskål og ananassalsa med rødløk og koriander. Tilbehøret i dag er 'street corn' - stekte maiskolber med majones, salatost og bacon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
1 boks
Tomatpure
4 g
Panamat
300 g
Svin ytrefilet
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Maiskolbe
70 g
Bacon, terninger
½ boks
Ananasringer
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C(varmluft)
Rens maiskolbe og skjær i to. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Pakk maiskobler inn i folie.
Bak i ovnen på et stekebrett med bakepapir i 20-30 min, eller til mør.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomatpure, saft fra halvparten av lime, Panamat, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Skjær kjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.
Vend kjøtt i marinaden.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander.
Skrell ananas [1/2 stk, 2P] og skjær i små biter.
Bland rødløk, ananas, olivenolje [1 ss | 2 ss], saft fra resterende lime, halvparten av koriander, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Varm opp pannen på middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kjøtt med all marinaden i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], skrap opp evt. biter og fjern fra varmen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten atnydning av rosa i midten.
I mellomtiden, pakk tortilla inn i folie.
Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P]
Når maisen har 5 min igjen, varm tortilla i ovnen i 4-5 min.
Når maisen er ferdig, smør med mais.
Overfør til en tallerken og strø over gresk salatost, bacon og resterende koriander.
Fyll tortilla med spisskål og kjøtt. Drypp over marinade fra pannen.
Tilsett en klatt ananassalsa.
Server meksikansk mais på siden.