topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos al pastor

Tacos al pastor

med bacontoppet 'street corn'

Her frister vi med en populær meksikansk rett! Vi bygger tacos med myke tortillabrød, stekt svinekjøtt i en nydelig marinade av lime, tomat og Panamat, strimlet spisskål og ananassalsa med rødløk og koriander. Tilbehøret i dag er 'street corn' - stekte maiskolber med majones, salatost og bacon.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

1 boks

Tomatpure

4 g

Panamat

300 g

Svin ytrefilet

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Maiskolbe

70 g

Bacon, terninger

½ boks

Ananasringer

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1233 kcal
Energi (kj)5158 kj
Fett65.3 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater113.4 g
Sukker16.6 g
Protein63.4 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak mais
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C(varmluft)

Rens maiskolbe og skjær i to. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Pakk maiskobler inn i folie. 

Bak i ovnen på et stekebrett med bakepapir i 20-30 min, eller til mør. 

Lag marinade
2

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland tomatpure, saft fra halvparten av lime, Panamat, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. 

Skjær kjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. 

Vend kjøtt i marinaden.

Lag ananassalsa
3

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander. 

Skrell ananas [1/2 stk, 2P] og skjær i små biter. 

Bland rødløk, ananas, olivenolje [1 ss | 2 ss], saft fra resterende lime, halvparten av koriander, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. 

Varm opp pannen på middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek kjøtt med all marinaden i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt. 

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], skrap opp evt. biter og fjern fra varmen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten atnydning av rosa i midten.

Lag street corn
5

I mellomtiden, pakk tortilla inn i folie. 

Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P]

Når maisen har 5 min igjen, varm tortilla i ovnen i 4-5 min. 

Når maisen er ferdig, smør med mais.

Overfør til en tallerken og strø over gresk salatost, bacon og resterende koriander.

Server
6

Fyll tortilla med spisskål og kjøtt. Drypp over marinade fra pannen. 

Tilsett en klatt ananassalsa. 

Server meksikansk mais på siden.