Kjøtt og poteter i bruns aus er en nøkkelrett i norske husstander, og det med god grunn! I vår oppskrift bruner vi ytrefilet av svin, før vi ovnsbaker den for å gjøre kjøttet ekstra saftig og godt. Samtidig koker vi potet, og blander de med persille og smør før servering. Til slutt frisker vi opp retten med en kålsalat med tranebær vendt i en honning- og sennepsdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Rødkål
1 stk
Bladpersille
250 g
Svinefilet
100 g
Brun Saus
(Inneholder: Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
20 g
Tranebær
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
500 g
Poteter
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til saus
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre kjøtt med salt, og stek i 2 min per side, til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Krydre potet med salt og pepper, og sett til side under lokk.
I mellomtiden, finhakk persille.
Bland rødkål, tranebær, honning- og sennepsdressing, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett brun saus, vann, salt og smør. Varm opp under omrøring.
Skjær kjøtt i 2 cm tykke skiver.
Bland potet med smør, persille og salt rett før servering.
Anrett potet, svinekjøtt og salat på tallerkener.
Øs brun saus over kjøtt.