Stekt spinat- og osteköfte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt spinat- og osteköfte

Stekt spinat- og osteköfte

med gresk salatost og tzatziki

Dagens middag gir følelsen av å være på ferie i syd-østlige trakter. Vi skal lage hjemmelagede koftaer, ofte karakterisert som tyrkiske kjøttboller. Våre koftaer skal vi fylle med kjøtt, spinat, hvitløk, gresk salatost og en stor klype pepper. Vi øker feriefølelsen ved å legge til oreganokrydrede ovnsbakte potetbåter, en rund og god tzatziki og en frisk gresk tomatsalat med oliven og salatost.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

70 g

Kalamataoliven

250 g

Cherrytomater

1 g

Oregano, tørket

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier973 kcal
Energi (kj)4073 kj
Fett59.8 g
Mettet fett24.3 g
Karbohydrater64.3 g
Sukker12.7 g
Protein43.8 g
Natrium102.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. 

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.  

Lag koftaer
2

I mellomtiden, skyll spinat og grovhakk halvparten.

Finhakk eller press hvitløk. 

Smuldre salatost. 

Bland kjøttdeig, brødrasp, grovhakket spinat, halvparten av hvitløk, halvparten av salatost, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål. 

Fukt hendene og form farsen til 8 cm lange koftaer (3 per person). Overfør til en tallerken.

Stek koftaer
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme. 

Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu av og til. Senk varmen til middels og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekt. 

VIKTIG: Koftaene er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.

Lag tzatziki
4

Imens koftaene steker, riv agurk. 

Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og klem ut væske. 

Bland agurk, yoghurt, resterende hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Sett til side.

Lag salat
5

Del cherrytomater i to. 

Grovhakk oliven. 

Bland resterende spinat, tomater, oliven, resterende salatost, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål. 

Server
6

Anrett poteter, koftaer og salat på tallerkener. 

Server tzatziki i små skåler og plasser i midten av tallerkenene.