Hvitløkskrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkskrydret kylling

Hvitløkskrydret kylling

med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid29 minutter
19 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

60 g

Salatblanding

100 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

½ g

Oregano, tørket

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier477 kcal
Energi (kj)1996 kj
Fett10.82 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater54.6 g
Sukker10.1 g
Protein41.35 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Plasser poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med oregano og en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne.  


Mariner kylling
2

Skjær kyllingbryst i stykker (3 pr. person). Bland en skvett olivenolje*, Hvitøksflørt, kylling og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. 


Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller inntil brunet (sørg for å få all marinade med). Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen når potetene har 7-8 min igjen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.


Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk og tomat i 2 cm terninger. 


Bland salat
5

Bland agurk, tomat, salatmix og honning- og sennepsdressing (tilsett dressing rett før servering) i en stor bolle. 


Servér
6

Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener. Serveres med en klatt bearnaisesaus ved siden av. TIPS: Varm opp bernaisesaus i en kjele hvis du foretrekker det.