Skip to main content
Stekt laks

Stekt laks

med rotfrukter, kremet agurksalat og dill

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier670 kcal
Energi (kj)2804 kj
Fett28.7 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater68.3 g
Sukker17 g
Fiber9.5 g
Protein35.9 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Dryss over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til sprøe. TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dill og resterende hvitløk i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.

Stek laks
4

Riv sitronskall, del sitron på midten og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av hvitløk i en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laks og tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Fordel laks, rotfrukter og agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.