Vår BBQ-glaserte blomkål er proppet full av herlige smaker og teksturer! Blomkålen ovnsbakes og serveres med ristede kikerter, kremet potetmos, en enkel grønn salat med reddiker og en mild yoghurtsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Blomkålbuketter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
2 g
Spisskummin, støtt
½ g
Kikerter
250 g
Bakepotet
1 stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
37.5 g
Reddiker
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot, Julienne
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til kikerter
¼ ts
Salt til kikerter
½ ts
Salt til mos
3 ss
Melk til mos
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett blomkål, halvparten av spisskummin, salt og en klype pepper i kjelen med smør, og bland godt.
Legg blomkål over på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
Hell væske av kikerter og skyll under kaldt vann.
Legg kikerter på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med resterende spisskummin, salt og pepper, og bland godt.
Rist i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Smør et jevnt lag med BBQ-saus over ferdigstekt blomkål når det gjenstår 5 min av steketiden. Stek i resterende tid.
Skyll salatblanding.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skjær agurk i halvmåner.
Bland olivenolje, salatblanding, agurk, gulrot, reddiker og en klype salt og pepper i en stor skål.
Finhakk persille.
Anrett blomkål, potetmos og salat på tallerkener.
Topp salat med kikerter.
Garner med persille og server med en klatt yoghurtsaus.