Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesambakt ørret

Sesambakt ørret

med basmatiris og teriyakisaus

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sesam
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder: Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

½ stk

Ingefær

250 g

Brokkoli

1 stk

Hvitløk

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier660 kcal
Energi (kj)2762 kj
Fett21.9 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater75 g
Sukker12.6 g
Protein36 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered brokkoli
2

Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm biter.

Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og sett til side.

Forbered fisk
3

Strø sesamfrø på en tallerken. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Trykk fisk ned i sesamfrø og dekk alle sider. Overfør til den andre siden av stekebrettet. Hell over en skvett olivenolje.

Bak alt i ovnen i 10-12 min, eller til fisken er gjennomstekt og brokkolien mør.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
4

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek ingefær i 30 sek.

Tilsett teriyakisaus, en skvett limesaft og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. Hold varm til servering.

Bland sammen
5

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk.

Når det er 5 min igjen av steketiden i ovnen, bland hvitløk forsiktig sammen med brokkoli. Stek videre ut steketiden, 5 min.

Rett før servering, rør opp risen med en gaffel og rør inn vårløk.

Server
6

Anrett ris, brokkoli og fisk på tallerkener.

Hell teriyakisaus over fisken.

Server resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.