Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder: Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
½ stk
Ingefær
250 g
Brokkoli
1 stk
Hvitløk
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm biter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og sett til side.
Strø sesamfrø på en tallerken. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Trykk fisk ned i sesamfrø og dekk alle sider. Overfør til den andre siden av stekebrettet. Hell over en skvett olivenolje.
Bak alt i ovnen i 10-12 min, eller til fisken er gjennomstekt og brokkolien mør.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek.
Tilsett teriyakisaus, en skvett limesaft og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. Hold varm til servering.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Når det er 5 min igjen av steketiden i ovnen, bland hvitløk forsiktig sammen med brokkoli. Stek videre ut steketiden, 5 min.
Rett før servering, rør opp risen med en gaffel og rør inn vårløk.
Anrett ris, brokkoli og fisk på tallerkener.
Hell teriyakisaus over fisken.
Server resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.