Pannestekte kikertlapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte kikertlapper

Pannestekte kikertlapper

med sprø fattoushsalat og hvitløksyoghurt

Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av naanbrød.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pakke

Kikerter

1 pose

Bladpersille

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

75 g

Reddiker

1 stk

Salat

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Matbrød

(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier637 kcal
Energi (kj)2663 kj
Fett24.48 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater73.75 g
Sukker10.5 g
Protein26.92 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek matbrød
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær matbrød [½ stk, 2P] i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 5-8 min, til gyllen.

Bland kikertdeig
2

Finhakk persille. Skyll kikerter. Mos kikerter grundig med en gaffel eller potetmoser i en skål. Smuldre inn gresk salatost [½ pakke, 2P]. Tilsett grønnsaksbuljong, halvparten av persillen, Hvitløksflørt, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt til en deig og sett til side.

Forbered råvarer
3

Grovhakk hjertesalat. Del cherrytomateri to. Finhakk agurk. Skjær reddiker i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Stek kikertlapper
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Lag salat
5

Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Tilsett reddiker, hjertesalat, tomat, agurk og resterende persille. TIPS: Bland salaten rett før servering, så holder den seg sprø.

Server
6

Anrett kikertlapper og salat på tallerkener. Drypp hvitløksyoghurt over. Topp med brødkrutonger.