Med vårt sous vide-andebryst er det lett som en plett å svinge sammen et ordentlig luksusmåltid! Andekjøttet serveres med smørvendte poteter, en frisk salat med reddiker og ristede hasselnøtter og en kremet creme fraiche-saus med fersk gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
60 g
Salatblanding
75 g
Reddiker
1 stk
Sitron
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
340 g
Andebryst, sous vide
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
1 stk
Gressløk
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til saus
Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, tilsett smør i kjelen og krydre potet med salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Legg posen med nøtter på kjøkkenbenken. Knus dem med bunnen av en stekepanne.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Halver sitron.
Skjær et sikksakkmønster i skinnsiden. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.
Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.
TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.
I mellomtiden, bland sennep, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Vend salatblanding, reddiker og hasselnøtter i dressingen.
Finhakk gressløk.
Bland creme fraiche, gressløk, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett andebryst, potet og salat på tallerkener.
Server med gressløksaus.