Skip to main content
Confitert andelår og rødvinssaus
Confitert andelår og rødvinssaus

Confitert andelår og rødvinssaus

med bakte rotfrukter og grønn bønnesalat

Unn deg et luksusmåltid med confitert andelår og rødvinssaus til middag! Som tilbehør kan vi friste med lune, ovnsbakte rotfrukter og en frisk salat med ruccola og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rosmarin

75 g

Grønne bønner

120 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

½ stk

Butternutgresskar

430 g

Konfitert andelår sous vide

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)

300 g

Poteter

1 stk

Rødbete

40 g

Ruccola

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

1 stk

Timian

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier792 kcal
Energi (kj)3315 kj
Fett35.9 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater56.2 g
Sukker14.1 g
Fiber9.5 g
Protein57.7 g

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell butternutgresskar, del på langs og fjern frø.

Skjær butternutgresskar, løk, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Finhakk rosmarin.

Legg rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin, salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Ovnsbak andelår
2

Legg andelår med skinnsiden opp på et nytt stekebrett med bakepapir. Kast resterende sky i pakken.

Krydre med salt og bak i ovnen i 30 min.

Skyll ruccola.

Stek grønne bønner
3

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, til gylne.

Legg over i en mellomstor skål og sett til side.

Skjær ender av grønne bønner.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Bland salat
4

Vend ruccola, grønne bønner, ost, olivenolje, salt og pepper i skålen med pinjekjerner.

Lag saus
5

I mellomtiden, plukk timianblad.

Varm opp samme stekepanne på middels varme.

Tilsett rødvinssaus, timian og vann, og la småkoke i 1-2 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre timianbladene.

Server
6

Anrett andelår, salat, potet og rotfrukter på tallerkener.

Øs saus over andelår.