Unn deg et luksusmåltid med confitert andelår og rødvinssaus til middag! Som tilbehør kan vi friste med lune, ovnsbakte rotfrukter og en frisk salat med ruccola og ristede pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rosmarin
75 g
Grønne bønner
120 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
½ stk
Butternutgresskar
430 g
Konfitert andelår sous vide
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)
300 g
Poteter
1 stk
Rødbete
40 g
Ruccola
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Timian
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell butternutgresskar, del på langs og fjern frø.
Skjær butternutgresskar, løk, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Finhakk rosmarin.
Legg rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin, salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Legg andelår med skinnsiden opp på et nytt stekebrett med bakepapir. Kast resterende sky i pakken.
Krydre med salt og bak i ovnen i 30 min.
Skyll ruccola.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, til gylne.
Legg over i en mellomstor skål og sett til side.
Skjær ender av grønne bønner.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Vend ruccola, grønne bønner, ost, olivenolje, salt og pepper i skålen med pinjekjerner.
I mellomtiden, plukk timianblad.
Varm opp samme stekepanne på middels varme.
Tilsett rødvinssaus, timian og vann, og la småkoke i 1-2 min, til gjennomvarmt.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre timianbladene.
Anrett andelår, salat, potet og rotfrukter på tallerkener.
Øs saus over andelår.