Unn deg kosemat i særklasse med vår kremete blomkålpasta med sprøstekt bacon. Pastaen vendes i en uimotståelig og fyldig fløtesaus med revet ost, og toppes med sprøbakt grønnkål med chiliflak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Rigatoni
140 g
Bacon, terninger
275 g
Blomkål
150 ml
Matfløte
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
50 g
Grønnkål
1 g
Chiliflak
1 stk
Sitron
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og sett den til side.
Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Riv blomkål grovt.
Halver sitron.
Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme. Stek blomkål i 4-5 min, eller til myknet.
I mellomtiden, fordel grønnkål i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med chiliflak og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 2-4 min, eller til gyllen og sprø.
TIPS: Hold et øye med grønnkålen så den ikke brenner seg.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, pastavann og en klype salt og pepper i stekepannen med blomkål.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen har tyknet noe.
Vend pasta, en skvett sitronsaft og halvparten av finrevet ost i sausen.
Anrett pasta i skåler og dryss over resterende finrevet ost.
Topp med bacon og chilibakt grønnkål.