HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBønnegryte
topBanner
Bønnegryte

Bønnegryte

med limeris og jalapeno

Tags:RaskVegetar
Allergener:EggSennepSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Jalapeno

1 pakke

Svarte bønner

4 g

Panamat

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

200 ml

Kokosmelk

30 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

etter behov

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Sukker (steg 4)

¼ ts

Vann (steg 1)

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier636 kcal
Energi (kj)2659 kj
Fett21.92 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater84.73 g
Sukker9.6 g
Protein18.26 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt og legg lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.

2

Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern frøene og skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær, Jorda Rundt og Panamat, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. 

4

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, kokosmelk og en klype sukker*, og kok opp. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Drypp over en skvett limesaft*. TIPS: Tilsett mer limesaft etter smak!

5

Tilsett spinat når bønnegryta er ferdig, og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.

6

Anrett ris og bønnegryte i dype tallerkener. Drypp over en skvett limesaft, og topp med vårløk og jalapeño. TIPS: Jalapeño er sterkt - bruk så mye eller lite du vil.