topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnegryte

Bønnegryte

med limeris og jalapeno

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Jalapeno

1 pakke

Svarte bønner

4 g

Panamat

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

200 ml

Kokosmelk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2659 kj
Fett21.92 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater84.73 g
Sukker9.6 g
Protein18.26 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt og legg lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.

Forbered grønnsaker
2

Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern frøene og skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær, Jorda Rundt og Panamat, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. 

Lag bønnegryte
4

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, kokosmelk og en klype sukker*, og kok opp. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Drypp over en skvett limesaft*. TIPS: Tilsett mer limesaft etter smak!

Tilsett spinat
5

Tilsett spinat når bønnegryta er ferdig, og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.

Servér
6

Anrett ris og bønnegryte i dype tallerkener. Drypp over en skvett limesaft, og topp med vårløk og jalapeño. TIPS: Jalapeño er sterkt - bruk så mye eller lite du vil.