Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 stk
Ingefær
½ stk
Jalapeno
1 pakke
Svarte bønner
4 g
Panamat
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
200 ml
Kokosmelk
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
etter behov
Sukker (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt og legg lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.
Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern frøene og skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær, Jorda Rundt og Panamat, og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, kokosmelk og en klype sukker*, og kok opp. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Drypp over en skvett limesaft*. TIPS: Tilsett mer limesaft etter smak!
Tilsett spinat når bønnegryta er ferdig, og rør godt. Smak til med salt* og pepper*. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.
Anrett ris og bønnegryte i dype tallerkener. Drypp over en skvett limesaft, og topp med vårløk og jalapeño. TIPS: Jalapeño er sterkt - bruk så mye eller lite du vil.