Sitronstekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

½ pose

Kruspersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Paprika

½ pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Rødløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

etter behov

Smør (steg 5)

1 ts

Sukker (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2874 kj
Fett34.24 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater59.94 g
Sukker15.8 g
Protein32.85 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Ildfast form

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Bak grønnsaker
2

Skjær rød paprika i 1 cm tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke båter. Tilsett paprika, rødløk, cherrytomater, balsamico, sukker* [1 ts | 2 ts], en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en ildfast form og bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, eller til tomatene er karamellisert.

Lag sitronbuljong
3

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill [1/2 pose, 2P] og persille. Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], buljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, halvparten av hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. 

Stek laks
4

Når potetene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett buljong og smør
5

Snu laksen og hell over kraften og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Server
6

Fordel laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over litt sitronkraft over laksen og pynt med dill og persille. Server aioli og sitronbåter på siden.