Skip to main content
Søtpotetmos

Søtpotetmos

med svarte bønner, salatost og chimichurri

Tags:
Vegetar
Under 650 kcal
Hvetefri
Under 50g karbo

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Paprika

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Bladpersille

1 stk

Rød chili

12.5 ml

Hvitvinseddik

100 g

Gresk salatost

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 4)

etter behov

Sukker (steg 5)

3 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier448 kcal
Energi (kj)1876 kj
Fett25.9 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater41.9 g
Sukker5 g
Fiber4.8 g
Protein8.1 g
Calcium1.4 mg
Iron0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok søtpotet
1

Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell søtpotet og skjær i 2 cm tykke terninger. Kok i 10-15 min, eller til de er møre.

Forbered grønnsaker
2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min, og sett til side i en liten skål. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash og paprika i 2 cm tykke terninger. Skyll bønner under kaldt vann* i en sil.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, squash, paprika, krydderblanding og halvdelen av hvitløk i 6-8 min. Tilsett bønner og stek i 4-5 min.

Lag søtpotetmos
4

Hell vannet fra gryten og tilsett en stor klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*. Sett til side med lokk.

Lag chimichurri
5

Finhakk persille og chili (uten frø). Bland persille, chili, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [3 ss I 6 ss] og resterende hvitløk i en liten skål. Tilsett en klype sukker*, salt* og pepper*, og bland godt. TIPS: Bruk mengde chili etter egen smak, så det ikke blir for sterkt.

Servér
6

Anrett søtpotetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med smuldret salatost, chimichurri og gresskarkjerner.