HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Squashlapper
topBanner
Pannestekte squashlapper

Pannestekte squashlapper

med ovnsbakt søtpotet og hjemmelaget tzatziki

Squashlapper med ost er en genial start på en rett. I dag serveres de med en fyldig salat med ovnsbakte rødbeter og poteter. Salaten får en søt og syrlig smak av honning og sitronsaft. Sprø gresskarkjerner og kremet aioli gjør retten komplett.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:MelkSelleriEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Squash

1 stk

Vårløk

50 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

½ stk

Hvitløk

450 g

Søtpotet

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Tomat

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 1)

1 stk

Egg (steg 4)

4 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier610 kcal
Energi (kj)2554 kj
Fett23.21 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater69.22 g
Sukker12.3 g
Protein28.05 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Bland Mamas Favoritt, hvetemel* [1/2 ss | 1 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland mel- og krydderblandingen med søtpotet. Stek øverst i ovnen i 20-25 min, til gylne.

2

Riv squash grovt, legg i et dørslag og strø over en stor klype salt*. La hvile i 10 min. Legg squash i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet.

3

Riv hvitløk [1/2 stk, 2P] fint. Finhakk agurk. Bland hvitløk og agurk med yoghurt og en klype salt* i en skål. Sett til side.

4

Finhakk vårløk og persille. Bland squash, egg* [1 stk | 2 stk], persille, mozzarella, gresk salatost [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vårløk i en skål. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Rør inn hvetemel* [1/2 dl | 1 dl]. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skjær tomat i 2 cm biter.

5

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Form squashblanding til 2 stk lapper per person. Stek i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Bland tomat, spinat, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da de kan smuldre.

6

Anrett squashlapper, tzatziki, søtpotet og spinatsalat på tallerkener.