Skip to main content
Pannestekt hyse
Pannestekt hyse

Pannestekt hyse

med bakte reddiker og estragonsaus

Skap god stemning i heimen med denne nydelige fiskeretten! Vi frister med hyse stekt i en kremet sitrusfrukt- og estragonsaus. Tilbehøret består av et fargerikt sortiment av ovnsbakte grønnsaker – potetbåter, brokkoli og reddiker – pyntet med frisk bladpersille.

Tags:
Hvetefri
Spis meg først
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

½ stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

75 g

Reddiker

1 stk

Estragon

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Bladpersille

250 g

Brokkoli

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2627 kj
Fett26.5 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater55.5 g
Sukker10.8 g
Protein41.6 g
Natrium414.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm brede båter.

Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland saus
2

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.

Plukk og finhakk estragonblader.

Bland estragon, matfløte, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitrusfrukt saft, vann, salt og en klype pepper i en liten skål.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk sjalottløk.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær ender av reddiker og del i to.

Grovhakk persille.

Stek fisk
4

Når det gjenstår 15 min av potetenes steketid, plasser brokkoli og reddiker på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek i resterende tid.

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på en side.

Tilsett saus
5

Snu fisk og tilsett smør og sjalottløk. Stek videre i 1 min.

Senk varmen til middels og hell i estragonsaus. Kok i 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt og sausen varm.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.

Server
6

Anrett potetbåter, ovnsbakte grønnsaker og fisk på tallerkener.

Hell saus over fisken og pynt grønnsaker med persille.