Stekt havabbor og kremet gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt havabbor og kremet gressløksaus

Stekt havabbor og kremet gressløksaus

med hvitløksstekt potet og reddiker

Havabbor er en fantastisk god fisk med mild og delikat smak som passer perfekt når du vil lage en litt ekstra luksuriøs middag. Vi steker den i en kremet fløtesaus med fersk gressløk. Som tilbehør lager vi hvitløksstekte poteter og reddiker, og serverer det hele med en syrlig pæresalat toppet med geitost og ristede hasselnøtter.

Allergener:
Melk
Nøtter
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Geitost

(Inneholder Melk)

1 stk

Sitron

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

300 g

Havabbor

(Inneholder Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

75 g

Reddiker

60 g

Salatblanding

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Pære

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1095 kcal
Energi (kj)4581 kj
Fett72.2 g
Mettet fett24.1 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker13.3 g
Protein44.3 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Halver potet og reddiker.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek potet og reddiker med salt og en klype pepper i 7-8 min, eller til brunet. Snu av og til.

Tilsett smør og hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet. Sett til side og hold varmt.

TIPS: Stek grønnsaker i omganger hvis de ikke får plass i stekepannen.

Rist hasselnøtter
2

I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.

Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.

Legg over i en liten skål og sett til side.

Bland salat
3

Skyll salatblanding.

Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland salatblanding, pære, sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje i stekepannen som ble brukt til hasselnøtter på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent.

Finhakk gressløk.

TIPS: Stek fisk i omganger hvis den ikke får plass i stekepannen.

Lag saus
5

Snu fisken forsiktig og tilsett matfløte, vann, grønnsaksbuljong, gressløk og en stor klype pepper.

La småkoke i 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt og sausen har tyknet noe.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potet og reddiker, salat og fisk på tallerkener.

Topp salat med smuldret geitost og hasselnøtter.

Server med saus.