Havabbor er en fantastisk god fisk med mild og delikat smak som passer perfekt når du vil lage en litt ekstra luksuriøs middag. Vi steker den i en kremet fløtesaus med fersk gressløk. Som tilbehør lager vi hvitløksstekte poteter og reddiker, og serverer det hele med en syrlig pæresalat toppet med geitost og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Geitost
(Inneholder Melk)
1 stk
Sitron
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
300 g
Havabbor
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
75 g
Reddiker
60 g
Salatblanding
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Pære
1 pose
Gressløk
1 ss
Olje til grønnsaker
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Vann til saus
Halver potet og reddiker.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek potet og reddiker med salt og en klype pepper i 7-8 min, eller til brunet. Snu av og til.
Tilsett smør og hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet. Sett til side og hold varmt.
TIPS: Stek grønnsaker i omganger hvis de ikke får plass i stekepannen.
I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.
Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Legg over i en liten skål og sett til side.
Skyll salatblanding.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Halver sitron.
Bland salatblanding, pære, sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i stekepannen som ble brukt til hasselnøtter på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent.
Finhakk gressløk.
TIPS: Stek fisk i omganger hvis den ikke får plass i stekepannen.
Snu fisken forsiktig og tilsett matfløte, vann, grønnsaksbuljong, gressløk og en stor klype pepper.
La småkoke i 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt og sausen har tyknet noe.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potet og reddiker, salat og fisk på tallerkener.
Topp salat med smuldret geitost og hasselnøtter.
Server med saus.