Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Disk opp med et ekte heltemåltid med kyllingfilet, ovnsbakt søtpotet og stekt brokkoli og paprika toppet med yoghurt og sitrusfruktsaft. Modige barn tør også å smake på den smakfulle gremolataen med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
250 g
Brokkoli
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nødder, Gluten)
2 g
Røkt paprikapulver
450 g
Søtpotet
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Panamat
1 stk
Citrus
½ stk
Paprika, grønn
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til grønnsaker
2 ss
Olje til gremolata
¼ ts
Salt til gremolata
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel søtpotet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Panamat og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, og krydre med salt og røkt paprikapulver.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Legg kylling på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
Skjær brokkoli i og paprika i 2 cm store biter.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli og paprika i 5-6 min, eller til myknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Finhakk persille og ristede gresskarkjerner.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Bland olivenolje, en stor skvett sitrusfruktsaft, persille, gresskarkjerner, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett søtpotet, kylling, brokkoli og paprika på tallerkener.
Topp kylling med gremolata.
Server med en klatt yoghurt og resterende sitrobåter.