Honning- og soyamarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med ovnsbakte søtpoteter og salat

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Peanøtter

60 g

Salatblanding

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2873 kj
Fett36.02 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater51.08 g
Sukker15.2 g
Protein36.99 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over halvparten av sesamfrøene, en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse, så blir de ferdige til tiden.

Mariner kylling
2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Vend kylling i marinaden.

Forbered råvarer
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær tomat i skiver. Grovhakk peanøtter.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min. Vend jevnlig. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peanøttsalat
5

Bland tomat, peanøtter, salatblanding og en skvett olivenolje* i en skål. Krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett kylling på tallerkener og øs over marinade fra stekepannen. Fortsett med ovnsbakte søtpoteter og peanøttsalat. Server aioli på siden.