topBanner
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med bakte grønnsaker & tzatziki

Bli mett med denne herlige retten som består av ovnsbakte rotfrukter og kylling krydret med gode urter som gir en deilig aroma og fantastisk smaksopplevelse. Her blandes søtpoteter med gulrøtter og rødbeter, og sammen med olivenolje, salt og varme, blir retten en kulinarisk opplevelse. Serveres med en frisk tzatziki med persille. Dette er en vinnermiddag for de matglade.

Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutes
35 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

280 g

Kyllingbrystfilet

450 g

Søtpotet

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

4 g

Middelhavsdrøm

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2089 kj
Kalorier499 kcal
Fett10 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater52 g
Sukker17 g
Protein44 g
Natrium0 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter. Skjær rødløk i båter.

2

Fordel rødløk, rødbete og gulrot på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og pepper*, og bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

TIPS: Rødbeter er gjennomstekt når de enkelt kan deles med en gaffel.

3

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk persille. Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Riv agurk og press så mye vann ut som mulig. Legg hånden flatt på hvert kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter. Bland middelhavsdrøm og en skvett olivenolje* i en skål. Vend kylling i marinaden.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en stor stekepanne ved middels høy varme med en skvett olivenolje*. Stek kyllingen i 3-5 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland yoghurt, hvitløk, halvparten av persillen, agurk, sitronskall og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt og pepper.

6

Fordel ovnsbakte grønnsaker, søtpotetbåter og kylling på tallerkener. Drypp over rømme og strø over resterende persille.