Skip to main content
Orzotto og svinekjøtt
Orzotto og svinekjøtt

Orzotto og svinekjøtt

med cherrytomater og friske sukkererter

Tags:
Barnevennlig
Enkel
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

1 boks

Tomatpure

180 g

Orzo

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

170 g

Chorizo-pølse

(Inneholder: Melk)

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

½ pose

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2661 kj
Fett19.7 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater81.3 g
Sukker13.8 g
Fiber6.3 g
Protein28.5 g

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

1

Finhakk løk. Del sukkererter [½ pakke, 2P] i to på tvers. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikumblader.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Stek løk, svinekjøtt, Hvitløksflørt og hvitløk i 1-2 min.

3

Tilsett cherrytomater og stek i ytterligere 3-4 min. Rør inn tomatpuré.

4

Tilsett orzo, en klype pepper og salt [½ ts | 1 ts] til kjelen og stek i 1 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Senk til middels lav varme og la koke under lokk i 8-10 min, eller til ‘al dente’.

5

Tilsett finrevet ost, basilikum og sukkererter (spar litt av alt til pynt). Bland godt.

6

Anrett orzotto med svinekjøtt i dype tallerkener og strø over resterende basilikum, finrevet ost og sukkererter.