topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk vegetartagine

Marokkansk vegetartagine

med stekt butternutgresskar og gresk salatost

Tagine er en nordafrikansk rett med masse krydder og god smak. Vår marokkanske variant inneholder butternutgresskar, gulrot, løk, honning, kikerter og chili. Vi serverer vår tagine med couscous blandet med persille og mandler, og topper alt med gresk salatost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Nøtter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Kikerter

½ stk

Butternutgresskar

1 boks

Tomatpure

1 stk

Løk

4 g

Saha-Ras

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 g

Chiliflak

1 stk

Sitron

12.5 g

Honning

1 pose

Bladpersille

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett34.11 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater77.01 g
Sukker18.2 g
Protein25.01 g
Natrium408 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Lag tagine
1

Finhakk løk.

Varm opp en kjele på middels varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] når kjelen er varm.

Stek løk og en klype salt i 5 min, eller til myk.

Tilsett tomatpuré og Saha-Ras og stek i 30 sek.

Tilsett chiliflak, grønnsaksbuljong og vann [4 dl | 8 dl]. Kok opp.

TIPS: Dropp chili om du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
2

Del butternutgresskar [½ stk, 2P] i to, fjern frøene og skrell. Skjær i 2 cm biter.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm halvmåner.

Kok grønnsaker
3

Legg butternutgresskar og gulrot i det kokende vannet. Dekk til med lokk og la småkoke på middels varme i 18-20 min, til møre.

Finhakk persille og mandler.

Skyll kikerter [½ pakke, 2P] under kaldt vann.

Smuldre gresk salatost.

Skjær sitron i båter.

Bland sammen
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, tilsett honning [½ pakke, 2P] og kikerter [½ pakke, 2P] i kjelen. Kok i ytterligere 10 min uten lokk. Tilsett sitronsaft [2 ss | 4 ss] og kryde med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper rett før servering.

Lag couscous
5

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [½ ts | 1 ts] i en ny kjele.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Rør inn halvparten av mandlene og halvparten av persillen i kjelen. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett tagine i dype tallerkener.

Strø over gresk salatost og pynt med resterende persille og mandler.

Server couscous på siden med resterende sitronbåter.