topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk kikertgryte

Marokkansk kikertgryte

med raita og hvitløksbrød

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Kikerter

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Ingefær

2 stk

Naanbrød

1 stk

Gulrot

½ stk

Aubergine

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2617 kj
Fett15.16 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater89.19 g
Sukker24.8 g
Protein20.74 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm til 200°C/180°C (varmluft). Rens gulrot (uskrellet) og skjær i fire deler på langs, og deretter i små stykker i bredden. Rens aubergine [½ , 2P], del i to og skjær i 2 cm tykke terninger. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Tilsett aubergine, gulrot og en stor klype salt* og stek i 3-4 min. Tilsett løk og halvdelen av hvitløk. Stek i 2-3 min og rør med jevne mellomrom. Tilsett Saha-ras og stek i 1 min.

Tilsett kikerter
3

Skyll kikerter [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann i en sil. Tilsett kikerter, hakkede tomater, vann* [2 dl | 3 dl], spinat, grønnsaksbuljong og ingefær i gryten. Senk til middels lav varme og la simre i 15-17 min, eller til tyknet.

Lag raita
4

Riv agurk og press ut mest mulig væske. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk mynte og koriander. Bland agurk, yoghurt, sitronskall, en skvett sitronsaft og halvdelen av urtene i en bolle. Smak til med salt* og pepper*.

Varm naan
5

Bland en smule olivenolje*, resterende hvitløk og en klype salt* i en liten skål. Fordel naanbrød på en bakeplate med bakepapir og pensle med hvitløksoljen. Bak i midten av ovnen i 3-5 min, eller til de er gyldne.

Servér
6

Rør inn en skvett sitronsaft i gryten og smak til med salt* og pepper*. Anrett kikertgryte i skåler og topp med raita og resterende urter. Serveres med hvitløksnaan og resterende sitronbåter ved siden av.