topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karristekt kjøttdeig

Karristekt kjøttdeig

med sterk tomatsalat og søt aprikoschutney

En spennende rett med mye smak, farge og struktur. Vi steker kjøttdeig med krydderier som curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvitløk. Når kjøttet steker, lager vi en sterk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kjøtt og salat med kokt ris og en søt aprikoschutney.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-On

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier725 kcal
Energi (kj)3035 kj
Fett26.8 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater83.2 g
Sukker30.2 g
Protein35.4 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og la putre på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Skjær løk i tynne skiver. Riv ingefær 1/2 stk, 2P og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig under omrøring i 3-4 min, til brunet. Tilsett gulrot og løk og stek i ytterligere 2 min.

Krydre kjøttdeig
4

Tilsett Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvitløk, en klype salt* og pepper, og stek i ca. 30 sek. Tilsett soyasaus og en skvett vann og la putre i 3-4 min, til grønnsakene er møre. Ta stekepannen av varmen og rør inn halvparten av aprikoschutneyen. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Finhakk tomat, koriander og chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk spinat. Bland tomat, koriander (spar litt til pynt), chili og spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, krydret kjøttdeig og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med resterende aprikoschutney og pynt med koriander.