HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKarristekt Kjøttdeig
topBanner
Karristekt kjøttdeig

Karristekt kjøttdeig

med sterk tomatsalat og søt aprikoschutney

En spennende rett med mye smak, farge og struktur. Vi steker kjøttdeig med krydderier som curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvitløk. Når kjøttet steker, lager vi en sterk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kjøtt og salat med kokt ris og en søt aprikoschutney.

Tags:Rask
Allergener:HveteSoyaGlutenSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier725 kcal
Energi (kj)3035 kj
Fett26.77 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater83.15 g
Sukker30.2 g
Protein35.42 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og la putre på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær løk i tynne skiver. Riv ingefær 1/2 stk, 2P og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig under omrøring i 3-4 min, til brunet. Tilsett gulrot og løk og stek i ytterligere 2 min.

4

Tilsett Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvitløk, en klype salt* og pepper, og stek i ca. 30 sek. Tilsett soyasaus og en skvett vann og la putre i 3-4 min, til grønnsakene er møre. Ta stekepannen av varmen og rør inn halvparten av aprikoschutneyen. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk tomat, koriander og chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk spinat. Bland tomat, koriander (spar litt til pynt), chili og spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

6

Anrett ris, krydret kjøttdeig og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med resterende aprikoschutney og pynt med koriander.